HTML

swikileaks

Volt Nők Lapjás újságíró romantikus hevületében Svájcba emigrál. Vajon fekete mosogatóként végzi?

Halad az élet idekinn, tegnapelőtt este ágyat vettünk az IKEÁ-ban, potom 800 CHF-ot kóstált, matraccal, ráccsal, kerettel, 180X200-as méretben, mindenki aki képben van bútorügyileg, utána tud számolni, mennyivel olcsóbb/drágább, mint otthon.

Mondjuk az tény, hogy itteni viszonyban mérföldekkel a legolcsóbb lehetőséget választottuk. Íme egy kép a kis aranyosról. Egyszerű, olcsó, takaros, és valószínűleg sokkal kényelmesebb, mint a felfújható TV-shopos matrac, amin lassan 10 napja alszunk, és amelyet mindenki ki fog próbálni, ha erre veti a sors, és úgy dönt, a helyi szállodák helyett a nappalinkat választja. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lényeg a lényeg, ha minden jól megy, ma délután összeszereljük a második gardróbszekrényt, az ágyat, és akkor végre ki tudjuk rámolni az utolsó kartondobozokat is. :-)

Hogyan tovább?

Egy hét elteltével elkezdett motoszkálni bennem, hogy lassan el kellene gondolkodnom: mit fogok én magammal kezdeni idekint? Az eddigi elképzeléseim szerint két vonalon indulok el:

1. Továbbfejlesztem a német tudásomat, és márciustól beiratkozok az itteni Goethe intézetbe nyelvtanfolyamra. Sajnos "csak" felsőfokon beszélek németül, és nem ártana, ha felfejleszteném "anyanyelvi" szintre. Már ha az ilyesmi egyáltalán lehetséges. 

Emellett Február 18-án megpróbálom letenni Pesten a ZOP nevű kurva magas szintű német nyelvvizsgát, mert ha ez sikerül, akkor megpróbálhatok jelentkezni a zürichi Tanárképző Főiskolára, és három év alatt tanárbácsi válhat belőlem (a képzés azért szimpatikus, mert direkt olyanoknak tervezték, akik mellette dolgozni akarnak)  

2. Keresek valami munkát, ami érdekes, értelmes, és még pénzt is hoz a konyhára. Utóbbit komolyan csak a jövő héten kezdem el, szerintem helyi munkaközvetítőknél és az interneten fogok próbálkozni. Ha valakinek van valami világmegváltó ötlete, amire nem gondoltam, a kommentekben jelezheti.

A elmúlt napokban egyébként két álláslehetőség "jött szembe velem az utcán".

Az egyikre az orvosom, Frau Deseö (gy.k. Dezső) célzott, akinek a férje, Herr Deseö magyar, és aki örülne, ha a két rakoncátlan tízéves kölkét valaki rávenné arra, hogy végre hajlandóak legyenek magyarul megszólalni. Aztán meg jól megtanítani őket erre a rendkívül szép, ám igen bonyolult nyelvre.

A másik munka Hot-Dog és üdítőárusítás a helyi IKEÁ-ban, napi négy órában.

Őszintén szólva nekem a kettes verzió jóval szimpatikusabb, de egyelőre azt is inkább beteszem a fiókba. Még csak -5 napja keresek munkát, szóval optimistán azt mondom: lesz jobb is! :-)

Jó pia 

Szülinapomra Sonja vett Lichi-s pezsgőt, amiről el kell ismernem, hogy a Hungária Extra Dry mellett az egyetlen pia, ami úgy csúszik, mint a négyes metró. Nem tudom, lehet-e kapni otthon, de igazi női/csajozós ital, ajánlom mindenkinek, aki érdekelt valamelyikben is.

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://swikileaks.blog.hu/api/trackback/id/tr562579015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagykócsag 2011.01.13. 11:23:07

Huh ez a kinti álláskeresés kemény lehet. Pláne hogy idáig a magyar nyelvtudásodat használtad a munkád során...
süti beállítások módosítása