HTML

swikileaks

Volt Nők Lapjás újságíró romantikus hevületében Svájcba emigrál. Vajon fekete mosogatóként végzi?


A tánciskola neve Long Tall Ernie, és kb. 15 percre van a lakásunktól. Kezdő kurzusra iratkoztunk be, ami hatszor egy órányi tánctanítást jelent. Mint Svájcban minden szolgáltatást, a tánctanítást is aranyáron mérik (6 alkalom = 130 CHF/fő, azaz kettőnknek 260 CHF).

Maga a suli egész kellemes - körülbelül 10 pár van rajtunk kívül, meglepően fiatalok, mondjuk ki, tinédzserek. Rajtunk kívül még egy idősebb pár van, de ők már igencsak a negyvenes éveiket tapossák.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az órák színvonala... szóval kezdő tanfolyamra járunk. :-) Szerencsére azonban Sonja nagyon élvezi, hogy a salsa után valami újat tanul, én meg nagyon élvezem, hogy van programunk. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szóval Long Tall Ernie egyelőre átment a rostán, az azonban nagyon szomorú, hogy - ellentétben Pesttel - itt nincs semmiféle rock'n'roll élet. A tánctanár (diplomatikusan becsomagolva) azt mondta, hogy miután megtanultunk rockizni, sehol sem fogjuk tudni hasznosítani a tudást, lévén nincs egy nyamvadt rock'n'roll buli a városban. Pfff.
Óra után asszony meghívott egy italra - hiába, ha az embert eltartják, ez így megy. Egyébként tegnap volt egy hónapja, hogy hivatalosan is munkanélküli vagyok. Hogy őszinte legyek, minden embernek felírnám ezt receptre, mondjuk 5 évente egyszer. Egy havi "semmittevés" nagyon-nagyon pihentető, ez az igazi megújulás, nem mindenféle wellness hétvége. (Mondjuk nincsenek illúzióim. Ami az első hónap végén isteni, a harmadik hónapra valószínűleg már nagyon gáz... Szóval remélem, hogy hamarosan lesz munkám.)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kész a lakás
Szombaton összeszereltük az utolsó szekrényünket is, egy behemót gardróbot, így most nemcsak, hogy az összes cuccunk elfér, de még üres polcaink is vannak,ha majd már sokat keresünk és és ránk jön a shoppingolhatnék. 
A tükörajtós szekrénycsodával véglegesen beköltöztünk - dobozok kipakolva, lakás berendezve. Szerintem holnap csinálok egy videót és feltöltöm nektek. :-)
Laptop...
Fölösleges ragozni: Sonjának tegnap vettünk egy vadiúj, jófajta Laptopot. 900 CHF-ról árazták le 450 CHF-re, mert hamarosan új modellek érkeznek... Két év garanciát adtak rá alapból, de mivel ráfizetünk 69 CHF-ot, megtoldották még 3 évvel. Szóval most 5 év garanciánk van egy laptopra, amikor az sem biztos, hogy 5 év múlva egyáltalán lesznek még laptopok. Jabocs.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fondü
Tegnap Sojnával nagyot sétáltunk a városban, ha már ennyire szép volt az idő. Vettem neki kis adag sült gesztenyét, csak hogy az imidzsem azért rendben legyen. :-)
Este Sonja legjobb barátnőjénél, Yvonne-nál, és férjénél, Bernd-nél voltunk vacsorázni. Bernd megtanított Fondüt készíteni - nekem való kaja, nagyjából olyan nehéz elkészíteni, mint a mélyhűtött pizzát. :-)
Fondü recept á la Bernd: Fogsz 400 gramm előre gyártott fondü sajtot (kétféle cucc egy tasakban), bedobod a caquelon nevű fondü-készítő kerámia tálba, meglöttyinted megfelelő mennyiségű fehérborral (2,25 deci), kukoricakeményítóvel (három púpozott teáskanál), megborsozod, majd a tűzön jól felolvasztod az egészet. Ezután már csak ki kell rakni az asztalra, lassú tűz fölé, és a hosszú villákkal mártogatni a kenyérdarabokat. Parádé! 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://swikileaks.blog.hu/api/trackback/id/tr142591284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IP · http://indianexposure.blogspot.com 2011.01.18. 11:15:54

Kaptunk Karácsonyra fondü készletet. Ki fogom próbálni a receptet, elég finomnak hangzik!

Vinca 2011.01.19. 09:01:51

Ha ennyire nincs rock 'n roll élet, akkor megvan a melód! Nyissatok egy jó kis rocky klubbot, mutassátok meg a svájciaknak, milyen az igazi buli!

Nagykócsag 2011.01.24. 18:58:05

azért jó lenne tudni h az előre gyártott fondü sajt az micsoda mikor nem így hívják...

kejeszt 2011.01.24. 19:52:01

Sziasztok Jegyespár ! Készülődtök már a nagy napra? Minden OK? Puszi, Kejeszt
süti beállítások módosítása